2019-09-30 1356 瀏覽
同男朋友中午放飯一齊黎食 我地都好餓因為朝早都冇時間食早餐所以中午就叫咗比較多嘅嘢食我地點左 炸醬撈麵 10隻西洋菜豬肉餃 5隻煎素菜餃配上海麵 我自己就想食清清地因爲早幾日肚仔唔舒服 我就點左上海麵 同食左幾隻西洋菜豬肉餃男朋友就點左炸醬撈麵同埋佢食咗我點嘅5隻煎素菜餃講番我果個先上海麵個湯底 清清地 唔會好油 都幾岩戒口人士食用 麵質軟硬適中即叫即煮 好味飽肚男朋友食既炸醬撈麵 同樣都係即叫即整 黎到嗰陣仲喺度諗會唔會唔熱 但係原來一路撈一唔攪嘅時候啲熱氣就會升晒出嚟 另外個炸醬好夠味 配埋青瓜絲真係一流而講番重點 餃子! 一款係西洋菜豬肉餃另一款係煎素菜餃我個人就好鍾意食西洋菜嘅 咁呢個餃子我覺得西洋菜味好重因為入邊包含咗好多西洋菜 另外嗰啲汁亦都非常之多咬落去嘅時候好容易會爆汁 頂呱呱!而素菜餃都好好食 我男朋友同我講 果皮脆脆地加上入邊既汁都好夠外脆內軟 再加上入邊有啲木耳絲咬落去爽脆爽脆 口感好豐富 佢叫我下次好番一定要再食番呢個素菜餃好味指數極高🥰🥰🥰🥰🥰🥰
同男朋友中午放飯一齊黎食

男朋友就點左炸醬撈麵同埋佢食咗我點嘅5隻煎素菜餃

講番我果個先

男朋友食既炸醬撈麵
炸醬撈麵

而講番重點 餃子!
一款係西洋菜豬肉餃另一款係煎素菜餃
好味指數極高🥰🥰🥰🥰🥰🥰