2019-12-18 152 瀏覽
去過銅鑼灣嘅本店,質素非常好,但價錢就唔係太afford到,月光族如我只能食到一次半次 😅而屋企附近就有間小館,叫得小館通常都預咗係爭少少,但係質素同環境又幾得喎!之前都有幫襯過,不過元朗嚟講都仲係小貴,始終係身處YOHO Mall吧... 但係!最近經過見到餐牌唔同咗,一眼睇晒,選擇少咗好多,但係價錢都調低咗好多!記得之前食一份春卷都六七十蚊,而家只係三十幾...?!真係有點懷疑自己記憶。今次同一班朋友一齊食,可以試到多啲款式~柚子蝦沙律,啲菜切得夠碎,幾易食,個汁好fresh,成件事好夾酸辣鳳爪,中規中矩,無太大特別牛肉米紙卷,皮薄餡多火車頭好正,超足料,個湯好impressive,唔覺有味精,好香濃!同一商場有號稱全越南最好味嘅Pho,但真心呢個粉真係贏幾條街~有本店質素但價錢相宜好多,抵 見好多食評都有讚呢隻香蔥雞,其實我次次嚟都係嗌呢一味,超嫩滑,最鍾意配沙薑。但最驚喜嘅竟然係呢個蘿蔔時蔬... 真係估佢唔到,蘿蔔無渣,夠入味,湯底同火車頭係一樣,平時唔係太鍾意食生菜,但索晒呢個湯,我都忍唔到口了~我哋第一樣要encore就係呢個蘿蔔時蔬,好正好正 餐廳環境其實都好好,好闊落

今次同一班朋友一齊食,可以試到多啲款式~

酸辣鳳爪,中規中矩,無太大特別

牛肉米紙卷,皮薄餡多

有本店質素但價錢相宜好多,抵

但最驚喜嘅竟然係呢個蘿蔔時蔬... 真係估佢唔到,
我哋第一樣要encore就係呢個蘿蔔時蔬,好正好正

餐廳環境其實都好好,好闊落,有我最鍾意嘅圓枱(人多,坐長枱真係難傾偈)
員工好有禮貌同埋效率,都係回頭嘅重要因素呢~
2019-12-01