2020-04-11 557 瀏覽
今次同朋友去梅窩試咗呢間梅窩小曼谷,抵食又好味。下次再去梅窩要再食多次同朋友下午去食,就叫咗下午茶加啲小食。下午茶價錢好抵,而且份量好足。我叫咗個印尼炒飯(豬),份量好足😋下午茶嚟講超級抵,仲可以加配埋飲品!個人來講幾鍾意佢調味,唔算好鹹,而且好入味。再配埋雜豆同蛋絲。啲飯粒粒分明但唔硬。朋友叫咗海南雞飯,我都忍唔住試咗啖。醬汁好好味,正宗嘅海南雞飯醬。份量好足。海南雞嘅份量都好多。之後就到小食啦!炸蝦餅真係好好味!有機會要試吓!但個蝦餅都薄,比麥樂雞大少少。呢個串燒係可以mix嚟叫既,今次就叫咗全部雞。份量勁多,每串到勁多肉。一路食都會出煙,keep住熱辣辣!醬汁方面,沙嗲醬入面有小小花生粒,更加有咬口,口感更加豐富。臨走之前,又再嚟多次食芒果糯米飯。呢個真係推介,分量比出邊餐廳多,而且價錢好抵,只係$48蚊咋糯米飯加芒果配埋果醬,真係超夾超好味!咁啱去梅窩可以試吓!
糯米飯加芒果配埋果醬,真係超夾超好味!咁啱去梅窩可以試吓!
2020-03-10