2020-07-10 1090 瀏覽
麒藝館又到中午食好野既時候,有 friend 話麒藝館可以試下,咁就去試下啦。兩個人坐低叫左四碟餸,中午來講都唔好話少野。一個小籠包、和牛肉鬆炒飯、唐酒花膠蟹肉同通菜。有好有唔好啦。點菜時,服務員一開波就叫我地叫乳豬,但係 2 百幾蚊食幾舊豬,真係唔捨得,最後叫左炒飯,起碼抱肚 d。首先講小籠包。高級野就係高級野,小籠包一份係得 2 件,兩個人食既話要叫返兩客先得。皮薄餡靚,又多汁,比一般連鎖店好 dd,可以試下!和牛肉鬆炒飯就不得了啦。佢地用珍珠米來炒,炒飯就係最緊要一粒粒,唔係黏埋一齊。牛肉好香,中間又有 d 秋葵隔一隔,無咁油,唔錯唔錯。至於個花膠,花膠係靚野,非常厚身,同膠,又實淨,同其他地方食既唔同。個人認為酒味可以濃 d,雖然有蟹肉,但係帶唔到落蛋白度,始終覺得差一 d 野。菜呢,就 standard 野,唔多講啦。咁樣食個人落樓 260,感覺有 d 貴。
麒藝館

菜呢,就 standard 野,唔多講啦。

咁樣食個人落樓 260,感覺有 d 貴。