餐廳: 芭堤雅小廚
資訊:

2020-10-13 232 瀏覽
1.源起:與友踩完單車到大尾篤食dinner。附近多間燒烤及泰式餐廳。2.約8點到店,多有空枱。而至約9-10點多人始為熱鬧,應為附近居民食宵夜。3.第一次到大尾篤食野。確實多有驚喜。而廚房即叫即製,新鮮無比。第一。燒豬頸肉,皮脆肉嫩,人人搶食。比得上係泰國食。第2,海鮮菠蘿炒飯,菠蘿盛飯,材料豐富,有好多海鮮藏於飯中,確實佳作。第3,炒金邊粉,樣式設計可見心思,另配砂糖/辣椒粉陪碟。但我就未見過橙色金邊粉,整體覺得不過不失。第4,特叫薄餅佐咖哩!第5,燒雞。真正內脆外軟,火候十足。第6,咖啡豬。味濃色靚味香。第7,小食併盤,值得一試,啖啖蝦肉,樣樣新奇。認真唔錯。4整體:出色泰國菜,可比真正泰國食。踩完單車順路經過。但可以改善廁所衛生。

第一。燒豬頸肉,皮脆肉嫩,人人搶食。比得上係泰國食。
豬頸肉

菠蘿海鮮炒飯

泰式金邊粉

第4,特叫薄餅佐咖哩!
薄餅

第5,燒雞。真正內脆外軟,火候十足。
燒雞半隻

第6,咖啡豬。味濃色靚味香。
黃咖哩豬

第7,小食併盤,值得一試,啖啖蝦肉,樣樣新奇。認真唔錯。

小食併盤(大)

2020-10-07