2021-09-29 391 瀏覽
用餐當日係8月尾的星期日晩約6點45,雖然時間仲早,但因為宋皇臺地鐵站開通了才不久,站吸引咗好多人過嚟食飯,街上的泰國餐廳全部已經要排隊。見呢一間主打越南菜嘅餐廳仲有位,便入去用餐。呢間都係九龍城老字號,質素有保證。我哋叫咗炸蝦餅,椰菜雞絲沙律,青木瓜沙律,大泰式拼盤,酸辣海鮮湯,椰青海鮮焗飯和泰式炒粉。呢間餐廳係用電話自己落單,上菜速度都好快。兩個沙律先上,原來兩個沙律係差唔多只差咗一個有雞絲,一個冇,係越式沙律,用魚露調味。個拼盤好大份,有香葉包雞,串燒,炸春卷和炸蝦餅,分量大味道達水準。個焗飯面有三隻大蝦,滿滿的飯。泰式炒粉有啲失望,唔似平時食開嘅,呢嗰可能冇乜落笳汁,色水偏黑。呢間餐廳環境乾淨,座位唔逼。待應服務態度好。
呢間餐廳環境乾淨,座位唔逼。待應服務態度好。