2024-07-18 521 瀏覽
一大班人慶生🎉,因為要方便朋友去左黃埔食,估唔到住宅區大排檔都可以盡興!呢間餐廳菜式選擇多,包括好多經典粵菜小炒,好有驚喜🤩!仲有仲有,唔好以為小店無海鮮,同老闆傾開,佢話每日都會去街市買餸,有鮮食鮮,有要求可以預先同佢講~~今晚有蟶子同貴妃蚌,有口福!🐓芝麻雞 以前成日食,依家比較少見,估唔到呢度有!雞皮連芝麻炸到勁香勁脆,但入面雞肉🍗唔會老,仲好嫩、好多肉汁。沾埋麻醬一起食,芝麻香真係搞唔掂!🐟蜜汁美極煎封鱔 美極煎鱔整得唔錯,美極嘅鮮味加上蜜汁🍯好夾,鹹甜交錯好過癮!鱔雖然唔大條,但肉質彈牙,香而不膩。😋🔥豉椒炒蟶子 一上菜就已經覺得好壯觀,蟶子每一條都勁大條😲,放入口淡淡肉超爽,果然係每日精選!豉椒炒絕對唔會出錯,香到食得落一碗飯。🍚🧄蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌 蒜蓉膽拖貴妃蚌,加上吸收左精華嘅粉絲,鮮味無窮!✨🐚清烚田螺田螺好大隻肉夠厚,鮮甜到唔洗點醬都夠味!🥘鐵板雞雜腰花 雞雜唔成日有,用XO醬炒過,鑊氣足,香中帶辣,惹味到不得了~😍仲有其他菜式都好出色,好似紹菜豆腐浸潮州魚蛋🥬(魚蛋大大粒)、蟹肉冬蓉羹🦀(濃稠適中有口感)、豉油王炒麵(麵條幼條條分明勁香口)~~有啲卧虎藏龍嘅感覺😂

🐓芝麻雞

芝麻雞

🐟蜜汁美極煎封鱔

煎封鱔

🔥豉椒炒蟶子

蟶子~~~

🧄蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌
蒜蓉膽拖貴妃蚌,加上吸收左精華嘅粉絲,鮮味無窮!✨

貴妃蚌😻

🐚清烚田螺
田螺好大隻肉夠厚,鮮甜到唔洗點醬都夠味!

田螺

🥘鐵板雞雜腰花

腰花

仲有其他菜式都好出色,好似紹菜豆腐浸潮州魚蛋🥬(魚蛋大大粒)、蟹肉冬蓉羹🦀(濃稠適中有口感)、豉油王炒麵(麵條幼條條分明勁香口)~~有啲卧虎藏龍嘅感覺😂😂!下次要再試下其他菜先得!👍🏻

蟹肉羹
炒麵