2024-09-24 0 瀏覽
木馬工房@將軍澳韓虎家呢日放工收到老婆話唔想煮飯,一於去買外賣,諗到同事話附近有間木馬工房,喺美食廣場,裏面有好多嘢食買,一於入去睇。入到去果然有唔少選擇,但我今日好想食韓國嘢,於是就選擇咗依間店舖。呢間店舖都好抵食,叫餐又有嘢飲,又有涼菜。1. **牛肉拌飯** - 牛肉拌飯是一道非常受歡迎的韓國傳統料理。它由米飯、各種蔬菜(如菠菜、豆芽、胡蘿蔔等)、牛肉和煎蛋組成。通常會加上韓國辣醬(gochujang)和芝麻油,食用時將所有材料混合均勻。這道菜色彩繽紛,營養豐富,口感多樣。2. **大豆芽** - 大豆芽是韓國料理中常見的配菜,通常用於拌飯或作為小菜。它的味道清新,口感脆嫩,富含營養。3. **雞肉定食** - 雞肉定食通常包括燒雞,配以米飯、大豆芽、泡菜和香腸。這種定食在韓國非常受歡迎,雞內肉鮮嫩,泡菜辣到適中,很適合香港人口味。#木馬工房 #外賣 #美食廣場 #將軍澳美食 #韓虎家
木馬工房@將軍澳

韓虎家