2005-05-03 1 瀏覽
之前3aunt食過讚不絕口,所以今次要佢帶我o地幾個死黨去食。3aunt話好爆場的,所以佢已早一個星期訂定位,我o地7點鐘去到,真係樓上樓下全場滿座,而樓下只得我o地一中國人,其餘的都是韓國人。先上前菜,我o地一行7人俾左18碟,當然有重覆的,不過碟碟都好好食,未食主菜都清了七七八八。只叫兩款燒烤牛肋骨同鮮魷,兩款都普普通通。而3aunt極力推介的海鮮蔥油餅,真係好好食,食唔到有乜海鮮,不過香蔥有好多,又煎得好脆好香口。前後叫了兩個石頭飯,第一個好多飯蕉,而第二個竟然冇飯蕉,所以第一個比第二個較好食。石頭飯極多配料,基本上同飯差不多份量,加埋d辣醬極之野味,我連食兩碗。泡菜湯size唔大,味道唔算辣,不過酸酸辣好醒胃。蛋包魚d魚肉唔算實,味道淡淡的,都好過莊園。擔擔冷麵買相黑黑的,好似鱔糊,D汁同麵身都好漿身好糊口。年榚雲吞-之前已食了好多濃味菜,所以再食呢個味道就較淡,同冷麵一樣再o黎的話可以不叫。食到最後個個都要抱住個肚走,埋單都係每人$140,幾抵食。死黨們之後仲話要去食個甜水潤番下,又要拉大隊去左九記,真係叫佢o地加入埋openrice的gathering。
只叫兩款燒烤牛肋骨同鮮魷,兩款都普普通通。
泡菜湯size唔大,味道唔算辣,不過酸酸辣好醒胃。
蛋包魚d魚肉唔算實,味道淡淡的,都好過莊園。
擔擔冷麵買相黑黑的,好似鱔糊,D汁同麵身都好漿身好糊口。
食到最後個個都要抱住個肚走,埋單都係每人$140,幾抵食。