2015-04-14
呢日我地7點已經到喇,我就揀有個雜菌什菜米粉自己食嘅,另外叫一個4人餐食。其實呢到咁大,但一眼就知人手不足,我地坐果個位仲見到廚房裡面添,冇乜人煮野咁,唔怪之得我地點左野食後要等咁耐啦,尤其梅菜蒸鯇魚要三吹四請先上枱,另外明明4人餐有4個白飯,但佢就比左3碗,例湯更要我地食到最後問係咪有例湯先話係,唔問都冇得飲喇!唔知係突登還是真係唔記得啦....。總括來講,呢間服務唔多惦之外,食嘅都一般而已。① 雜菌什菜金邊粉(轉米粉) ($33)② 4人餐: 3小菜、4白飯、例湯及餐飲 ($207)Total = $25510% Service Charge Total = $270雜菌什菜金邊粉:好多雜菌同什菜,份量足,米粉硬度啱啱好,湯更是清湯,好食嘅!雜菜煲:材料都幾多,有鮮菇、西蘭花、魷魚、蝦、紹菜等等,都係用上清湯,清甜嘅,都唔錯喇。海南雞:雞好細件份量少,D雞更冇乜肉,好瘦乾乾的,唔好食。梅菜蒸鯇魚:等左40分鐘三吹四請來到的鯇魚...竟然有部份係唔熟嘅,有冇搞錯!?雖然個汁同梅菜都OK好味,但如果我地唔係趕去睇演唱會一定退貨。
唔知係突登還是真係唔記得啦....。
總括來講,呢間服務唔多惦之外,食嘅都一般而已。
① 雜菌什菜金邊粉(轉米粉) ($33)
② 4人餐: 3小菜、4白飯、例湯及餐飲 ($207)
Total = $255
雜菌什菜金邊粉(轉米粉)
雜菜煲
海南雞
梅菜蒸鯇魚
題外話/補充資料:
呢晚我地4個人去睇演唱會,都唔知食乜好,諗諗下不如去世華係赫德道果間分店食小菜啦,就咁就上左去,其實去到果時都覺得有D懶野....因為記得上次去另一分店食過係麻麻咋喎。