2016-06-01
呢間野來過幾次,次次都係坐底係個度食,覺得佢正先返去食。 今日食晏見人多要等位,見熱到喊就過左隔離食,食完諗住買40蚊叉燒返屋企做晚餐! 都好多人等緊,個頭叫完40蚊叉燒,轉個頭同女友傾左兩句,係真係兩句,阿姐行埋黎隊左袋叉燒俾我,我背住左叫所以頭一次冇應佢,以為叫緊其他等緊外賣既食客。佢叫多次先知係我,仲諗住咁快?我仲問佢,吓我架?佢就話係。佢俾左個細紙袋我,40蚊叉燒少到用紙袋裝都覺唔對路,又輕,但因為有層紙包住,又油林林咁所以費事開哂層紙黎睇。我未試過係佢度買外賣,加上我問佢係咪我既?佢話係, 咁我只好攞走。。。夜晚開飯,一打開層紙,數埋叉燒都唔知有冇10塊!可能加左價我唔知,但40蚊買十塊就好貴! 好唔抵食!個袋因為已經掉左落垃圾筒,所以費事拿番上來擺係d叉燒隔離影。。。