2023-09-21
羽下牛扒🥩200g$178套餐+$32 5選3薯條🍟飲品🧃沙律🥗呢間餐廳專系食日式石燒牛扒😜佢有好多個部位可以選擇😙試咗佢個期間限定羽下牛扒🥩取自於牛的肋骨第一至第五節間屬於「肩胛部」中一個精華部位😆油花分布更均勻細緻🙂😇肉既口感則是「極度」軟嫩香甜又帶著油脂風味😄所以真係入口即溶😄你睇吓佢個油花比例幾咁靚🤪呢個區域算是有嚼勁的部分😌能感受到肉的彈性與油脂的甘甜😜同埋佢仲有無限嘅粉紅色鹽😙同埋黑椒添加😇加上佢有兩款唔同味道嘅燒肉汁☺️所以係多種配搭😌最鍾意可以自己去調配生熟嘅程度🙂仲可以無限更換佢個石板另外佢仲可以揀咗$32選購佢嘅套餐😆套餐有五樣嘢揀😉我揀咗佢嘅薯條🍟沙律🥗同埋飲品🧃薯條啱啱咋極度香脆😘沙律都好開胃清爽😙整體都非常滿足牛県燒肉海膽丼🐂$168套餐包湯、沙律、前菜除咗有牛扒食之外佢仲有幾款日式嘅丼飯😌呢個牛肉都入口即溶😚估唔到同個海膽咁夾😍海膽超級新鮮😎最正係陪呢個日式蛋黃😆撈埋啲飯同埋魚子同埋牛一齊食😋再配埋粒粒分明嘅珍珠米+紫菜😂真係爽到爆😆仲有一點值得一提😌就係個麵豉湯材料豐富😆有豆腐同埋蜆肉係用心之作鹽燒牛舌心串👅$42佢有少少似日式居酒屋🏮所以仲有串燒可以揀😆牛
羽下牛扒🥩200g$178
套餐+$32 5選3
薯條🍟飲品🧃沙律🥗
牛県燒肉海膽丼🐂$168
套餐包湯、沙律、前菜
鹽燒牛舌心串👅$42
佢有少少似日式居酒屋🏮所以仲有串燒可以揀😆牛舌身好爽口😍表面有少少鹽🤪仲可以因應個人需要而加檸檬汁
明太子雞翼🐔$38
一咬都好重明太子味😊好似舌尖去咗日本咁
Sapporo 套餐+$25
套餐如果額外加錢就可以轉呢個日式啤酒🍻最鍾意就係佢連個杯都雪凍埋❄️所以一飲嘅時候冰涼嘅酒😆配上冰涼嘅口感😍啱晒熱辣辣嘅夏天