2011-10-02 11 瀏覽
同友人係旺角做完Facial就行過黎食晏嘩!原來都有一段距離架喎有下次的話都係搭車好一上到去,咁空既?係咪去錯餐廳呀?冷靜過後,先發完原來已經過左兩點啦唔理啦,搵個窗口位坐低睇下食咩好一黎到就拎張Coupon出黎跟住個(疑似)經理就埋黎話呢一欄你地都可以揀架P.S.係我寫呢篇食評既時候,再上番去個團購網睇發覺係睇四款俾我地揀架咋包括:黃咖喱羊肉配白飯、青咖喱鴨配白飯、海南雞飯、印度咖喱牛腩配烤飽既然有得揀,就梗係揀個特別啲架啦不過最「特別」既都係海南雞飯其他個啲出面餐廳都有所以同友人一齊揀左海南雞飯一黎就係例湯唔知乜野瘦肉煲蓮耦湯(飲完之發覺唔記得影相)好少好少肉,再加幾舊蓮耦個湯唔太油,都幾住家Feel蓮耦唔太硬,但係又未去到粉都Okay既係我飲哂碗湯既同時,海南雞飯都黎啦賣相都幾得架個飯唔會話勁油,好怕食到成口油雞肉係雞脾位,都幾滑再蘸上酸辣汁調一調味(同我上次係另一間餐廳食果隻幾唔同,呢間啲味道淡好多)我同友人都食得一件不剩正當我跟友人係到諗緊有無餐飲既時間侍應就係呢個時候問我地飲咩,哈!我叫左凍奶茶,友人叫左凍檸茶(我地行到身水身汁,叫番杯凍飲下火)過左一陣,餐茶連埋甜品就黎左
同友人係旺角做完Facial就行過黎食晏
嘩!原來都有一段距離架喎
有下次的話都係搭車好

一上到去,咁空既?

係咪去錯餐廳呀?
冷靜過後,先發完原來已經過左兩點啦
唔理啦,搵個窗口位坐低睇下食咩好

一黎到就拎張Coupon出黎
跟住個(疑似)經理就埋黎話
呢一欄你地都可以揀架

P.S.係我寫呢篇食評既時候,再上番去個團購網睇
發覺係睇四款俾我地揀架咋

既然有得揀,就梗係揀個特別啲架啦
不過最「特別」既都係海南雞飯
其他個啲出面餐廳都有
所以同友人一齊揀左海南雞飯

一黎就係例湯
唔知乜野瘦肉煲蓮耦湯(飲完之發覺唔記得影相

好少好少肉,再加幾舊蓮耦
個湯唔太油,都幾住家Feel
蓮耦唔太硬,但係又未去到粉
都Okay既

係我飲哂碗湯既同時,海南雞飯都黎啦
海南雞飯
賣相都幾得架
個飯唔會話勁油,好怕食到成口油
雞肉係雞脾位,都幾滑
我同友人都食得一件不剩

正當我跟友人係到諗緊有無餐飲既時間
侍應就係呢個時候問我地飲咩,哈!

過左一陣,餐茶連埋甜品就黎左啦
大菜糕及兩杯餐飲
奶茶有茶味,奶既份量岩岩好
解渴一流
友人話杯檸茶都okay,不過及唔上上次飲個杯咁值得回味喎

賣單小插曲
侍應講話要賣單
呢個時候侍應拎左張單過黎
要$136
本身個餐係$62,連埋加一就係咁既價錢
跟住我同侍應講話係用Coupon既
侍應就話:哦,咁你地走得架啦!
就係咁,我地帶住用$5食左六十幾蚊既心情離開啦

雖然話去到兩點零鐘,要食飯既都理應食哂
但係見到除左我同友人之外,就只有一枱係到進食緊
睇黎佢地夜晚都幾搵得架喎
2011-09-18