2024-12-26 256 瀏覽
一打開𨋢門,嚟到呢間已經開業超過50年嘅印度餐廳🇮🇳,淨係裝潢已經俾人一種截然不同嘅感覺,好有氣派同極具印度民族風情🪷🛕。呢度仲設有室外座位,同朋友喺度開一場與別不同嘅Party都係一個唔錯嘅選擇👍🏻!·♡ Avocado Mango Dahi Poori HKD$68/4pcs係一道幾開胃嘅前菜,Dahi Poori炸得香脆😚,內裡混入牛油果蓉🥑及芒果蓉🥭,味道酸酸甜甜,感覺像一道甜點,幾清新🌿。·♡ Taco Time HKD$138/2pcs印度夾餅係我每次食印度菜必點🤤,今次揀咗蟹肉內餡🦀,蟹肉份量都幾多,配蟹肉會相對冇咁膩。·♡ Tandoori Mixed Grill HKD$298一次過試到幾款雜錦燒烤🔥,唔洗選擇困難。拼盤有齊印度燒雞🐥、印度奶油雞🐓、免治羊肉卷🐏、印度烤大蝦🦐、烤魚塊🐟及羊肉卷🐑,朋友話羊肉卷味道係最濃郁嗰款,混入咗香料所以唔會好羶。·♡ Truffle Butter Chicken HKD$228印度菜中經典中的經典🤩,呢度嘅松露奶油咖喱雞柳好好食!!首先佢好香黑松露香氣😍,可以講黑松露令成道菜昇華咗一個層次;松露奶油醬汁唔會太稀又會太杰,係
一打開𨋢門,嚟到呢間已經開業超過50年嘅印度餐廳🇮🇳,
♡ Taco Time HKD$138/2pcs

印度菜中經典中的經典🤩,呢度嘅松露奶油咖喱雞柳好好食!!首先佢好香黑松露香氣😍,可以講黑松露令成道菜昇華咗一個層次;松露奶油醬汁唔會太稀又會太杰,係啱啱好嗰種😋,用佢嚟配白飯或烤餅食真係perfect!味道濃郁得嚟唔會感覺好油膩,反而佢嘅油香先係精髓之一✨,必點呀!
♡ Farlic Naan HKD$48

蒜蓉烤餅🫓質地柔軟帶點油香,而且充滿蒜蓉香味😙,沾松露奶油醬食係超級正!
♡ Mughlai Dum Biryani HKD$188

係用一大片薄餅密封住個鍋咁上碟🥧,賣相幾特別。
將羊肉、香料及印度香飯喺鍋中密封慢煮,所以羊肉同飯粒保持到質感軟嫩😚,同時保留了肉汁和香料精華,
𠝹開層薄餅已經聞到好香😻,食落更加唔洗講,好高質😋~
♡ Masala Merry HKD$98
♡ Fruit Punch HKD$68