2014-05-03 4939 瀏覽
霸氣就是如此,最怕排隊既我,身邊有朋友話要試呢間大坑熱店,我就陪佢癲一次,係早到戰術運用得宜,晚上7點準時到達,仲有2張台,剛剛好.又要怕排隊又要食,就係要比人快但最可怕係7點鐘,4樣咸點,2樣已經SOLD OUT,甜品也有2款賣清光,太過份,只有叫中間2款包每人一個巴馬火腿法式香草包煙三文魚碎蛋牛角包MENU既甜品選擇不少,飲品也一大頁但原來呢度有ALL DAY BREAKFAST,但只係WEEKEND先有,建議WHOLE WEEK提供這是朋友的草苺奶昔,跟包加錢平過單叫.他說好奶,如埋奶味很較出,應該唔係CHEAP奶.我成世都未飲過奶昔,所以拒絕試飲這是他的包包,他說味道很BALANCED,雖然材料簡單,但那些PARMA HAM 都幾香這是我的包包,牛角包夠鬆脆,但牛油香不夠強,碎蛋汁當然撈左沙律醬,撈埋咸香油潤既煙三文魚同食,又係簡約而美味,伴碟有少少沙律菜,放了油醋汁,算係比較均衡既一餐喔這是我的MOCHACCINO,亦係跟包加錢平一點,用上自己烘焙咖啡豆,飲落咖啡味濃,帶少少可可香,但略為甜左一點點,可能個人口味不愛甜呢個係檸檬芭菲$54,英文PARFAIT,跟據維基解釋,係
巴馬火腿法式香草包
煙三文魚碎蛋牛角包
MENU既甜品選擇不少,飲品也一大頁

呢個係檸檬芭菲$54,英文PARFAIT,跟據維基解釋,係法國凍糕.而我係被佢面頭既拉糖膠吸引而叫,外面是杏仁脆層,鬆化帶杏仁味而不膩,夾住檸檬味既糕,食得出係用新鮮檸汁做,十分清香,檸檬味天然,配搭酸度高既RASPBERRY,十分開胃.份量不大,一個人食剛剛好
呢個就一定要SHARE食,曲奇忌廉窩夫,4大件,面頭有朱古力醬,外脆入軟,帶有蛋香,重點係不甜,沾埋粟米片,雪糕和OREO同食,有凍有脆身有薄有厚,口感豐富.重點係除左OREO比較甜,其他既甜度都係好適中,大家都知我唔食甜品嫁啦,呢份野絕對唔算甜

2個人TOTAL$294左右,價錢合理,只係座位與坐位之間比較CLOSE,肥仔比較難坐,姐係我,好在我7點到
2014-04-30