2021-05-26
老豆好鍾意飲茶🍵,我之前睇網上介紹已經想同老豆嚟試下呢間輝哥點心放題。只需要$78就可以90分鐘任食多達50款高級粵式手工點心,真係超抵呀!難怪一嚟到已經見到全店爆滿,真係好誇張😨! 每人仲送半隻紅燒皇子鴿,食落熱辣辣,皮脆、肉滑、骨嫩、多汁,好味道呀🤤! 點心選擇好多,首先出面有自助吧可以自己拎大排檔小食,有XO醬炒腸粉、咖哩魚蛋蘿蔔、椒鹽雞翼尖、涼拌茄子、街頭碗仔翅、生炒糯米飯、藥膳雞腳、煎蝦韭菜餅、川芎魚頭、黑糖豆花。全部都係細細碟,可以方便食多啲唔同嘢。 另外點心紙都有好多款式揀,包括點心、粥品、小食、蔬菜🥬,甚至連炒粉麵都有,好抵食呀!而且所有點心都係即叫即蒸,保證新鮮。 水晶蝦餃皇都好大隻,晶瑩剔透,個皮唔會太厚,鮮蝦爽口彈牙。 叫完蝦餃,點可以唔埋燒賣,豬肉唔會太肥,粒粒脹卜卜,蝦肉爽口。 燒汁牛柳粒都幾腍,食落幾嫩。燒汁味香濃入味。 八味脆豆腐炸得香脆,外脆內嫩,表層嘅椒鹽非常惹味。 炸雲吞炸得金黃,酥脆香口,餡料一樣爽口彈牙。 炸春卷一向係我其中一款去酒樓必點嘅點心,春卷炸得香脆,滿滿內餡超滿足。 除咗點心,全程仲有任飲汽水果汁。 🥤埋單先發覺原來長者卡仲可以減$10
水晶蝦餃皇都好大隻,晶瑩剔透,個皮唔會太厚,鮮蝦爽口彈牙。
燒汁牛柳粒都幾腍,食落幾嫩。燒汁味香濃入味。
八味脆豆腐炸得香脆,外脆內嫩,表層嘅椒鹽非常惹味。
炸雲吞炸得金黃,酥脆香口,餡料一樣爽口彈牙。
除咗點心,全程仲有任飲汽水果汁。 🥤
埋單先發覺原來長者卡仲可以減$10,真係真心要講句,抵!抵!抵!重要事講3次!📢📢📢