2024-06-26
「小心雞滑 ⚠️🐔」平時成日都經過,因為終於試吓出色海南雞。(*´∀`)~♥🐔招牌海南雞飯 $58 (+$10 雞髀)雞皮散發處淡淡油光,入口雞肉好嫩滑 ,肉質肥瘦適中,配合雞皮嘅脂肪滿滿,加$10雞髀非常之值得,好味!配上特別醬汁:已經調配好的薑蓉豉油醬汁入面加咗碎辣椒,但唔會好辣,配合滑捋捋嘅雞更加惹味。🥣附送嘅湯竟然有咁大隻雞腳同冬瓜,個湯就比較清新,但入面滲住少少胡椒味,當一個餐湯送飯都合適,可以清一下口腔嘅味蕾。💛🦀泰式黃咖喱蟹肉飯 $60呢個真心有驚喜:首先蟹肉超級多,做法係平時泰國餐廳黃咖喱做法,咖喱汁比較杰身,中間加咗好多香料,但係唔會太辣,咖哩入面少量香甜洋蔥同蔬菜,送飯超級好食,呢個價錢好抵食!🍋🟩青檸梳打 $8檸底酸酸哋非常開胃,可以自己加糖水好貼心,唔需要再叫少甜,呢個夏天必點!🍹龍眼冰 $8龍眼肉又大又多,有成8粒肉,非常香甜,呢個價錢非常抵!🧡海南雞份量對我嚟講啱啱好,套餐飯量好多,感到大滿足,中午時間餐廳生意都好好,下午茶仲抵,會有85折優惠(星期一至五 2:30-5:30pm),大家想食滑雞可以試吓!🐔泰亞萊海南雞專門店 (深水埗)📍深水埗福榮街97號地
平時成日都經過,因為終於試吓出色海南雞。
(*´∀`)~♥
🐔招牌海南雞飯 $58 (+$10 雞髀)
💛🦀泰式黃咖喱蟹肉飯 $60
🍋🟩青檸梳打 $8
🍹龍眼冰 $8
龍眼肉又大又多,有成8粒肉,非常香甜,呢個價錢非常抵!
🐔泰亞萊海南雞專門店 (深水埗)
📍深水埗福榮街97號地舖