放假想到一處渺無人煙嘅寧靜小角、又想有一轉懷舊復古嘅日系感覺,Find the way會係唔錯選擇。店鋪以深木色作主調,坐位10個以內,吧店式設計令客人對Bar一覽無遺,有種舊式酒館懷舊感覺。可以黎打書釘,店員唔會趕你走,慢慢享受悠然下午。一進店內已傳來輕輕的熱香餅嘅牛油及蛋香氣~ 店鋪食品選擇不多,主打鬆厚熱香餅(單點$45)及焦糖雞蛋布丁(單點$45),熱香餅連飲品一set就$80,我相信食甜品飲熱飲係唔錯嘅配搭。平日及假日均設最有最低消費,平日每位一杯飲品、假日每位食品加飲品,想要share野食嘅朋友仔記得留意。熱香餅即叫即製,上碟飄來濃香雞蛋同牛油香味,面頭配有一片牛油🧈,兩面煎香後質地煙韌,咬開後內裡口感鬆軟,有彈性,唔會太硬,2人share剛好,適合當作下午茶。焦糖雞蛋布丁係雪凍嘅布丁上,加上焦糖及淡忌廉,味道正常,清甜,幾好的refreshment。整體享受環境多過野食。

整體享受環境多過野食。
2023-08-05