2018-02-08 88 瀏覽
今日係北角馬寶道行過之前飲野既地方,門口見到有呢個泰式金邊粉專門店既banner,真係幾好奇,原來呢渡 8am-3pm 有野食,金邊粉也有分專門不專門的嗎?一於入去試試。真係驚喜平時飲野既地方,可以舒舒服服咁坐喺度嘆泰國金邊粉。餐牌,即點菜紙一張過,簡單易明,我最鍾意, 45元起,抵!由主菜、要湯或撈、配菜、要否秘製酸辣醬汁、要否追加小食等,都好像食車仔麵般自已選擇,好方便。第一次食,我基本上全部都剔左。小食係泰式炸蝦餅,35元六件!炸得好脆又唔油膩。既然係金邊粉專門店,雖然佢地有檬粉,一定要品嚐佢哋嘅金邊粉。主菜我選擇咗双拼,豬頸肉同雞絲。我的午餐,特別豐富。金邊粉同湯底都唔錯,如果識得酸辣嘅朋友,不妨加多啲酸辣醬。坐係度,一邊嘆午飯一邊享受着輕快音樂,呢度有好多部電視放不同嘅影片,對眼都好唔得閑。呢度嘅音響設備,真係唔錯。聽住輕快嘅流行音樂,唔知點解,好似唔記得自己返緊工,非常減壓。午餐都食完,真係舒服到好唔想走,於是又追加多一隻泰式酸辣醬雞髀,15元。坐多陣!嘩,呢個酸辣脆皮,正!現場突然改咗播映近期大熱嘅情歌王,張某人的演唱會。。。。一首首浪漫情歌,越聽越舒服,更加唔想走,雞

一於入去試試。

真係驚喜平時飲野既地方,可以舒舒服服咁坐喺度嘆泰國金邊粉。

餐牌,即點菜紙一張過,簡單易明,我最鍾意, 45元起,抵!

第一次食,我基本上全部都剔左。

小食係泰式炸蝦餅,35元六件!炸得好脆又唔油膩。

主菜我選擇咗双拼,豬頸肉同雞絲。

我的午餐,特別豐富。

金邊粉同湯底都唔錯,如果識得酸辣嘅朋友,不妨加多啲酸辣醬。

嘩,呢個酸辣脆皮,正!

現場突然改咗播映近期大熱嘅情歌王,張某人的演唱會。。。。一首首浪漫情歌,越聽越舒服,更加唔想走,雞髀都食完,真係好想叫杯啤酒 call sick 算!

北角、則魚涌既朋友有幸,有呢個減壓天堂!

2018-02-08