2024-03-31
科學園越來越多餐廳進駐,而且泊車方便,用餐環境舒適,所以間中都會過嚟食吓飯。今日就去咗食韓燒,我哋選擇頂級韓燒放題,有A+級牛肉,頂級海鮮和刺身。星期一至四每位只需$238,90 分鐘內可以盡情任食多款美食。食韓國菜最鍾意食佢哋嘅前菜,呢度有泡菜、菠菜和大豆芽,另外侍應開始嘅時候仲會先送上生菜、蒜片和大醬。呢度嘅牛仔骨、牛仔扒同橫膈膜肉都係必試之選。牛仔骨肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了濃郁的牛肉香氣。入口即化的口感讓人回味無窮。配合餐廳特製的醬料,更能提升牛肉的風味。牛仔扒肉質比較少油脂,但香氣濃郁。兩邊輕輕燒下,可以保持了肉汁和嫩度,口感仍然十分細緻嫩滑。對於比較追求肉質的人來說,這款牛仔扒絕對是不錯的選擇。橫膈膜肉則肥瘦相間,香甜可口,絕對係肉食愛好者嘅最愛,是絕對值得一試的招牌菜之一。另外,豬腩肉肥瘦相間,入口即化,肉質鮮嫩多汁;牛肩肉則是口感緊實,肉質鮮美,亦值得一試。除咗肉類之外,海鮮都係呢間餐廳嘅招牌之一。特別是帆立貝、蝦和帶子。帆立貝鮮甜爽口,蝦和帶子都非常新鮮,質素絕對有保證。另外仲有魚生刺身可以任食。呢間韓式放題餐廳除咗有燒肉外,仲有好多其他熱食,煎餅、石頭鍋飯、泡菜湯
食韓國菜最鍾意食佢哋嘅前菜,呢度有泡菜、菠菜和大豆芽,另外 侍應開始嘅時候仲會先送上生菜、蒜片和大醬。
呢度嘅牛仔骨、牛仔扒同橫膈膜肉都係必試之選。牛仔骨肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了濃郁的牛肉香氣。入口即化的口感讓人回味無窮。配合餐廳特製的醬料,更能提升牛肉的風味。 牛仔扒肉質比較少油脂,但香氣濃郁。兩邊輕輕燒下,可以保持了肉汁和嫩度,口感仍然十分細緻嫩滑。對於比較追求肉質的人來說,這款牛仔扒絕對是不錯的選擇。 橫膈膜肉則肥瘦相間,香甜可口,絕對係肉食愛好者嘅最愛,是絕對值得一試的招牌菜之一。
呢間韓式放題餐廳除咗有燒肉外,仲有好多其他熱食,煎餅、石頭鍋飯、泡菜湯等選擇,我地點咗海鮮煎餅炸雞;炸雞皮脆肉嫩,海鮮煎餅鮮甜可口,每樣食物都唔錯。
飲品方面有唔同種類嘅韓國汽水、果汁等,同埋啤酒都係免費任飲,最後食埋杯雪糕超滿足。