2014-09-30
剛好和朋友經開炮台山,上網見到有間好有特色的法國餐廳所以黎試下餐廳位於木星街,唔難搵因為附近食店不多~到門口己經放左是日 Set Lunch♥價格相對於地點來講係貴左少少,但都冇影響到我地選擇(裝潢得有點歐陸式好寫意♥♥♥)好快就已經安排左入我地各人order左main course 1) Fish n chips2) Carbonara其實呢2款食物出面好多地方都有得食,但對於正宗法國餐黎講會唔會有D唔同呢除main course之外仲可選餐湯(2款) 或者saladsalad比想像中大碟,好新鮮而且面包粒都好脆♥唔飲餐湯都會配上牛油法包,其實食晒呢幾塊都已經飽左3成再來就到我點選的Carbonara了份量都不少喔~而且好重芝士好creamy♥而朋友所選的Fish n chips份量都好多,兩大片魚柳好鬆脆,魚肉唔會太乾!食到差唔多,我地就order甜品了有4款選擇♥其實已經好飽,但一講到甜品冇理由唔試朋友選了士多啤梨奶凍,好好味口感好Q唔太甜...讚而我就選左法式焦糖燉旦我可以好肯定,呢個燉旦真係冇得輸...一向食開燉旦的我,真係未食過咁好食!口感唔會好淋之中好Creamy而且重奶
餐廳位於木星街,唔難搵因為附近食店不多~
到門口己經放左是日 Set Lunch♥
我地各人order左main course
1) Fish n chips
2) Carbonara
salad比想像中大碟,好新鮮而且面包粒都好脆♥
其實已經好飽,但一講到甜品冇理由唔試
朋友選了士多啤梨奶凍,好好味口感好Q唔太甜...讚
我可以好肯定,呢個燉旦真係冇得輸...
一向食開燉旦的我,真係未食過咁好食!
口感唔會好淋之中好Creamy而且重奶味,好似食緊牛油感覺~掂!
題外話/補充資料:
如果有揸車朋友,可以安排坐在較門口位置,放便睇車!