2018-07-06
上星期朋友介紹我哋呢一間餐廳,同樣都係黃長興型男經營,一換作風成為價格實惠而且帶點創新的法越菜。近日要減肥所以呢五餐都選左一啲比較輕怡。記得上次去越南旅行愛上了越式法包,對啲做食物特別鍾愛,呢一度呢就係即場係你面前製作,午餐價格連小食同飲品都係70幾蚊。食越南野點會少得一杯美味嘅滴漏越南咖啡?香味引領我返返去上次越南旅行的時光。但係呢越南咖啡真係比較濃所以三點鐘好飲啦。夜啲會訓不到。喺度等住杯越南咖啡嘅製成大概需要3分鐘,朋友剛剛到第一時間影問我點解咁香。呢杯越南咖啡真係有真正越南嘅風味,配有舒適通爽嘅冷氣。套餐嘅豬肉春卷絕對係必點之一,記得喺中環食呢個春卷都已經要50幾蚊。呢度午餐連飲品同埋小食$78 咋。即叫即炸嘅豬肉春卷香脆得很。最後嚟到嘅當然就係主角法包,連果包都要喺越南到空運過嚟。真真正正嘅越南風味係香港感受。分量亦都十分之豐富,有豬肉肉鬆扎肉等等,好少有咁豐富而且地道的越法包啊!相信呢間將會係蔡瀾嘅越南粉之外另外一間潮店啊。
近日要減肥所以呢五餐都選左一啲比較輕怡。
呢杯越南咖啡真係有真正越南嘅風味,配有舒適通爽嘅冷氣。
相信呢間將會係蔡瀾嘅越南粉之外另外一間潮店啊。