(非會員)
2007-09-26 2 瀏覽
星期四晚同左個朋友去左這間restaurant 食晚飯^^ 開頭都唔知食邊間restaurant 好, 但見到Teppan係咁多間最多人去食& 地方都好似好大, so 就choose it la ~ ~ 我們一入去, Receptionist好有禮貌welcome 我地& 帶位我們一坐低, d server 已經好快拎兩杯茶& 拎menu俾我地/// 我們對面睇到成個open廚房的運作, 整燒餅都睇到~都幾特別*** 首先我們叫左個清酒煮蜆, Teppan新推介ge和風牛肉& 山葵吞拿魚刺身沙律, 之後再慢慢叫~ ~ 拎食物俾我地ge server 服務態度幾好, 每一碟野佢都有present the names & say :”慢慢享用/ 小心, 睇熱”~細心!!! 清酒煮蜆最快到~ 這碟是我個人推介, 因為食過咁多間, 最好食, 最無沙, 最有酒味& 最足蜆肉非這間莫屬~ ~ 其他restaurant d 清酒煮蜆好多都得個殼, 無咩肉~ 這碟好滿意新推介ge和風牛肉賣相比較美式, 份量足夠!! 我個朋友叫左六成熟~ 我本身唔係成日食唔熟哂ge 牛肉, 今次咪試下食~

新推介ge和風牛肉賣相比較美式, 份量足夠!! 我個朋友叫左六成熟~ 我本身唔係成日食唔熟哂ge 牛肉, 今次咪試下食~ ~ 我們食落去肉質幾新鮮, 就算唔點sauce, 本身d 味道都已經好夠味~ 不錯!!!! 溫度夠熱, d 薯角有好多舊+ 脆!!

山葵吞拿魚刺身沙律賣相唔錯~ 如果Wasabi 味重番dd , 會更加好食~ 吞拿魚刺身都新鮮
之後我地再叫三文魚壽司, 串燒, 秋季promotion ge炒麵燒餅~ 雖然我們間唔中落單, 好似好煩咁, 但個女仔staff 有耐性, 服務態度都好好~ 不過如果佢地個個都笑多d, 客人會仲開心~ ~ 炒麵燒餅賣相attractive + 好夠材料~ 食完好飽ar~ ~ ^^

經理有禮貌地幫我地結賬+ 都有笑容~ ~
下次會再同班朋友試下食其他野!! ~ ~