作為一個深愛咖啡嘅人,我終於有機會來到Accro Coffee實地體驗,真係冇令我失望。首先,店舖環境乾淨整潔,裝潢充滿日式風格,非常舒適。店員也十分親切有禮,為我們介紹餐單中嘅特色產品。 👍決定先試一杯手沖咖啡 - Natural Panama Esmeralda Private Collection Geisha ($110)。這杯咖啡採用來自巴拿馬翡翠莊園嘅特選藝位豆,經過精心烘焙,散發出濃郁迷人嘅香氣。第一口入口,立即能品嚐到茉莉花、熱帶水果、芒果、莓果等豐富層次嘅香味,回甘清新,口感細緻滑順, 果然名不虛傳,每種味道都好balance 🤩👌緊接著我試了一杯著名嘅Irish Coffee ($140)。這款調酒成功融合咗精選日曬咖啡同Jameson愛爾蘭威士忌,口感極之濃郁醇厚,帶有微微酒香,回味悠長。上面鋪滿厚厚一層忌廉,與咖啡酒香相得益彰,第一啖飲到忌廉嘅味道,非常之滑,之後就飲到咖啡加酒嘅味道,真係令我流連忘返。 😋😍最後,我點了一個窩夫 ($98)作為甜品。窩夫外酥內軟,配搭了伯爵茶忌廉同特濃朱古力雪糕,實在是超級好味! 😋🍰 雪糕質感濃郁,窩夫自家製,咬下去好煙韌,

最後,我點了一個窩夫 ($98)作為甜品。窩夫外酥內軟,配搭了伯爵茶忌廉同特濃朱古力雪糕,實在是超級好味! 😋🍰 雪糕質感濃郁,窩夫自家製,咬下去好煙韌, 同出邊食到嘅窩夫好唔同, 簡直是人間美味。

總括而言,Accro Coffee絕對是一間不容錯過嘅咖啡店。無論係咖啡、調酒定甜品,每一項都極之出色,令我回味無窮。下次再有機會一定要再來,強烈推薦各位朋友一定要嚐嚐! 😋😋😋