2024-06-25 372 瀏覽
上次去airside , 發現六樓原來有個露天area, 嗰度都有幾間餐廳, 應該都係動物友善餐廳。餐廳可以揀outdoor同indoor!我哋六點鐘左右去到,見到有人坐喺outdoor度happy hour飲酒嘆薯條入面全部都係外籍嘅侍應,所以要講英文。NZ Grain Fed Rib Eye streak主菜揀食牛扒,我地叫左medium , 上菜時,已經聞到好香,再配左一個 醬汁同 海鹽, 同埋有一籃仔嘅薯條,一切落去肉汁漏出來,入面仲有少少紅,啖啖肉,有少少咬口。Seafood Risotto每次必叫嘅燴飯,因為自己喺屋企整唔到。呢度整得好juicy, 有濃濃既蕃茄醬味道。粒粒飯都滿滿既汁,唔會太乾。 而且我覺得個碟好靚,令到成個飯一望落去就已經好靚好吸引。Linguine vongole 扁麵條呢個扁面條好正,個 汁係大蒜白酒,好特別,配得好好,唔會太流喉, 入面配好多蜆同埋車厘茄,所以食落去好fresh。 而且喺屋企好少整扁意粉,都會肯必叫。另外叫左兩野,聊天點都要叫杯 cocktail, 配合返餐廳嘅氣氛。Pinacolada杯cocktail 好易入口,不過,我飲到最後

餐廳可以揀outdoor同indoor!

入面全部都係外籍嘅侍應,所以要講英文。

NZ Grain Fed Rib Eye streak

Seafood Risotto

Pinacolada

杯cocktail 好易入口,不過,我飲到最後都wing wing 地,哈哈!
Rosemary burberry smash

朋友叫杯mocntail 甜甜地,好好飲

入夜後,個環境好靚,好有氣氛,傾計飲野既好地方。 兩個人平均四百蚊就可以享受到

Pinacolada and Rosemary blueberry smash

Linguine vongole 扁麵條
  • Pinacoladaand Rosemaryblueberrysmash
  • Linguinevongole扁麵條
  • Linguinevongole扁麵條