2019-06-08 498 瀏覽
住喺英國嗰時成日都去海鮮市集同埋蠔吧但係自從番黎香港之後都冇食過;最近考完哂試出埋成績輕鬆過三爆四緊係要食餐好嘅犒賞自己餐廳位於尖沙咀嘉蘭圍裝潢復古簡約座位寬敞舒適感覺休閒Oyster Platter 48pcs (4 to 6 types of oysters recommended by chef)餐廳供應多國品種生蠔以及各款海鮮可以根據個人喜好或者廚師推薦選擇拼盤Majestic/Lambert/La Perle Noire/Chile Montt/Irish Gigas法國生蠔蠔肉肥美而且肉質偏爽口感細膩加上海水味濃;智利生蠔海水清洌蠔肉白嫩而且內斂清新;愛爾蘭蠔蠔肉飽滿且帶礦物甘香感覺清爽Sea Urchin/ Scampi/Hokkaido Ark Shell活海膽色澤金黃顆粒分明口感綿密而且細膩豐腴;紐西蘭深海龍蝦仔肉質柔軟嫩滑富有彈性而且味道鮮甜北海道赤貝呈橙紅口感爽脆清鮮Seasonal Mussels Soup in White Wine Sources青口份量幾多而且肉厚鮮嫩加上忌廉香滑略帶白酒酒香配搭經典Angus Rib Eyes with Salad安格斯牛

餐廳位於尖沙咀嘉蘭圍裝潢復古簡約座位寬敞舒適感覺休閒

活海膽色澤金黃顆粒分明口感綿密而且細膩豐腴;

紐西蘭深海龍蝦仔肉質柔軟嫩滑富有彈性而且味道鮮甜

北海道赤貝呈橙紅口感爽脆清鮮

青口份量幾多而且肉厚鮮嫩加上忌廉香滑略帶白酒酒香配搭經典

Angus Rib Eyes with Salad

安格斯牛本身肉味香濃加上肉眼部位肉質軟嫩而且油花豐腴經過炭燒依然肉汁豐富配搭洋蔥牛肉燒汁香甜惹味

Lobster Pasta

龍蝦肉質爽彈鮮味簡單配搭橄欖油同少許黑椒調味已經好正;意粉扁身偏幼軟硬適中

2019-05-30
  • Oyster  Platter