餐廳: 一杯鐵板燒居酒屋
資訊:

2024-11-04 88 瀏覽
一杯鐵板燒居酒屋觀塘APM有間好高質既日本居酒屋餐廳😍😍地理位置超級方便唔在講,餐廳裝潢都好有日本風格,寬敞,坐得舒適!今晚同另一半黎到都幾乎座無虛席,差唔多枱枱都有人,人氣相當高!價錢中等,未算好貴,但食物質素就真係高啦!先講佢個秋刀魚,係季節限定黎,過到一排就會無,做得相當精緻擺上枱!秋刀魚刺身第一次食,口感非常正,勁好味~食完之後,廚師仲會走過黎話幫我地炸埋條魚骨,非常貼心!炸魚骨用黎送清酒簡直一流!😍仲有廚師走過黎向我地推介壽司,全部都係季節最當做,非常新鮮同好味👍👍真心讚呀令人最難忘既係鯛魚石頭湯+冷稻庭,可以話係今晚既主角!石頭湯材料超豐富,湯水好濃郁,勁鮮甜,無任何添加味精,配埋餐廳俾既頂級烏冬,口感真係滑一滑,烏冬係好薄,口感好好!兩種食法,冷稻庭食法又得,放落石頭湯食又得,兩種食法都相當過癮😋😋😊其他串燒,燒日本蕃薯都係高質,誠意推介總括黎講,無念過係觀塘食到間咁高質,性價比咁高既餐廳,值得支持及推介!秋刀魚 $238廚師推介壽司(十件) $298鹽燒活鰻 $78燒牛舌串 $62豚肉露筍卷 $48道湖淺蜊 $88柚子梳打 $42鯛魚石頭湯+冷稻庭 $270魷魚軟骨串燒
一杯鐵板燒居酒屋

其他串燒,燒日本蕃薯都係高質,誠意推介

秋刀魚 $238
廚師推介壽司(十件) $298