2025-01-05
見Whisk轉左Chef試吓有咩唔同先,菜式都依然好食嘅,尤其汁醬嘅變化更加明顯,但係擺碟就冇以前咁精緻($468 l 4 courses l lunch)Amuse Bouche外貌成個雪糕筒嘅脆脆,有Wasabi魚子,明太子醬,牛油果蓉,味道上都有唔同嘅層次Bread Basket🧺 Baguette 超級硬,硬過我條命Biorche 唔夠鬆軟Heritage Golden Beet 🥗清新前菜Mediterranean Octopus Carpaccio🐙好好食,尤其是醬汁好出色,有超級濃郁嘅蜜汁香味Truffle & Parmesan RanOu Egg🥚 南瓜湯再加糖心蛋都係唔會出錯嘅配搭Fillet of Leather Jacket🐟 魚肉鮮嫩,個柚子醬汁酸甜適中,令到魚肉嘅鮮味更突出Dry Aged Rice Fed 🦆 鴨鴨都唔錯,再淋上鴨肉醬汁令到個鮮味更加明顯,鴨肉肉質緊致再有一個酥炸鴨肉批,肉味濃郁底下嘅薯蓉,再加上煙鴨胸個味道都好出色Valrhona Guanaja Chocolate Cremeux☕️🍫比之前進步咗好多,朱古力味道好濃郁,再加埋清新嘅熱情果s
Amuse Bouche
Bread Basket🧺
Baguette 超級硬,硬過我條命
Biorche 唔夠鬆軟
Heritage Golden Beet 🥗
清新前菜
好好食,尤其是醬汁好出色,有超級濃郁嘅蜜汁香味
Truffle & Parmesan RanOu Egg🥚
南瓜湯再加糖心蛋都係唔會出錯嘅配搭
Fillet of Leather Jacket🐟
魚肉鮮嫩,個柚子醬汁酸甜適中,令到魚肉嘅鮮味更突出
Dry Aged Rice Fed 🦆
比之前進步咗好多,朱古力味道好濃郁,再加埋清新嘅熱情果sorbet,味道上有好大對比,但成件事係match嘅
Petit Four
Sesame madeleine ,外層少少脆,夠鬆軟
結語:一開始對個麵包真係有些少失望,但係甜品比以前有進步,打和啦🤗