2023-11-10
Autumn Weekend Brunch Menu丨HK$780+ p.p. 近排終於覺得有啲秋意🍂 週末可以試吓Grissini 意大利餐廳全新嘅秋季brunch 最令人興奮嘅招牌外脆內軟糯 grissini麵包條😚 同tiramisu當然唔少得🤭 前菜分冷盤同熱盤兩次上 (好喜歡Vitello Tonnato❕ 有多款菜式食完已經有啲飽😂 不過今次係專登嚟食赤陶鍋烤焗雞🍗 一上碟已經聞到濃濃嘅雞油香🤤 雞肉同雞皮非常嫩滑 伴碟嘅薯仔洋蔥同羊肚菌都索盡濃厚香醇嘅雞汁 好好味 但係超級邪惡😎 另外可以試吓新菜式肉質非常軟腍嘅BRASATO DI WAGYU 牛肉採用澳洲Rangers Valley和牛肋骨 燉煮左四個鐘⏲️ Pacchei/ Atlantic Lobster/ Piennolo Tomato Carnaroli Rice/ Jerusalem Artichoke/ Chanterelle Mushroom/ Green Asparagus RUM BABAS Tiramisu🍾SOMMELIER SELECTION BEVERAGE PACKAGE 🍷
有多款菜式食完已經有啲飽😂
不過今次係專登嚟食赤陶鍋烤焗雞🍗
一上碟已經聞到濃濃嘅雞油香🤤 雞肉同雞皮非常嫩滑
伴碟嘅薯仔洋蔥同羊肚菌都索盡濃厚香醇嘅雞汁
好好味 但係超級邪惡😎
RUM BABAS
Tiramisu
🍾SOMMELIER SELECTION BEVERAGE PACKAGE 🍷 - 2 hours free flow丨HK$448 p.p.
Champagne: "Perrier Jouet" Grand Brut
White Wine: Grillo - Catarratto "Giato" Centopassi 2020
Red Wine: Chianti Classico Castello di Meleto 2020