2024-02-23
帶住一個三個月同一個一歲三個月嘅小朋友去食。排隊嘅時候問一個短頭髮嘅女職員有冇BB櫈可以俾一歲三個月嘅小朋友坐。獲得嘅回覆係BB櫈有人用緊,用完之後係會比另一位已入座嘅小朋友用。咁OK, 因為人哋入座先過我哋。到入座嘅時候,我都再問多次有冇BB櫈,得到嘅回覆都係有人用緊。到入座冇耐,食物都未到,發覺有張BB櫈岩岩用完,但喺呢個時候就有新入座嘅小朋友坐咗。我哋問個侍應,點解張BB櫈會俾咗另一個後入座過我哋嘅小朋友。佢竟然答我哋「因為嗰個小朋友細過我哋」。What?! 如果講細,咁我有個三個月嘅仲細啦,你唔比張櫈我?然後個侍應問返個同一個短頭髮應該較高級嘅女職員點處理。返嚟比我地嘅回覆係,我哋冇講過要BB櫈。就算呢間舖啲嘢食幾好食都好,侍應服務態度差,同事之間溝通不足,但係賴落個客度,淨係呢兩點已經唔值得去!