2015-08-19 239 瀏覽
想食串燒又唔一定只系係街邊先食到,喺樓上Cafe都可以慢慢嘆串燒,坐係張沙發度同個朋友吹下水食下野都唔知幾正。我同個朋友都好大食驚淨係食串燒唔夠飽,可以我哋叫咗一個班尼蛋卡邦尼意粉$78,個意粉裏面主要有蛋,菇,煙肉,香草。個意粉嘅汁非常之多,自己本身鍾意食多汁嘅,覺得非常之正。出邊嘅意粉啲汁非常之少,呢度正正相反。個蛋係半熟蛋咁,咬落去蛋黃嘅汁流晒出嚟,啲蛋黃汁完全無腥味Good。菇夠爽口,煙肉不太肥,適合我唔鍾意食肥肉嘅人,意粉口感非常煙韌, 而且配合香草嘅味道再加上濃濃嘅忌廉蛋汁,所有嘢都好配合。講真影相出嚟嘅串燒賣相真係唔係幾好睇,因為每條串燒上面都有一啲醬,令到影相都較為不美觀。 但味道方面梗係好味啦,醬就會系有小小辣味,辣得來又幾正。同啲串燒又幾岩味,冬菇同雞脾菇好爽口,而且有鮮味。 燒到雞肉串同雞翼啲肉仲係好滑,金菇肥牛金菇好多,牛肉燒到啱啱好唔會話過韌。我同朋友雖然來來去去都係食嗰啲,但都叫左幾轉。因為都食咗幾多串燒,後來嘅都冇影相。日本宇治Oreo曲奇抹茶$40,杯野飲好多Oreo曲奇粒粒,飲落去都好有咬口。上面既cream好滑身,抹茶都好濃,但比較甜。士多啤梨星冰樂
士多啤梨星冰樂$40,嘢飲完全係適合熱辣辣嘅夏天,因為一飲落去非常之夠凍。嘢飲好大杯,士多啤梨味好濃,又有粒士多啤梨,而且有啲濃濃嘅奶味,飲咁落去都滑身呀, 解渴之選。
4 分鐘 (堂食)