2023-04-23 277 瀏覽
曾經聽朋友介紹👯‍♀️呢間係全香港最好食既義大利pizza餐廳🍕🇮🇹我都以為佢誇張~食完之後 我知道呢個稱號係實至名歸既🕺🏻佢係一間兩層既義大利餐廳位於中環係bakehouse對面👀🤓第二層要少少半開放式 星期五夜晚吹住少少風 暗暗哋 去飲酒都超級有feel🍻唯獨一個小缺點就係少少嘈但係都好證明生意好😛重點要講佢呢個pizza: A’Salsicca ($195) 我估計大概有10-12寸左右 我哋兩個女仔試一個pizza加小食 有6-7分飽啦 仲可以食到甜品嗰隻程度🍮我見最多人叫係呢個焦糖洋蔥🧅配義大利肉pizza就決定試下洋蔥味超級香甜 一定係有話額外功夫炒香佢而且肉唔會太鹹 配埋芝士 有拉絲 真係世界第一☝🏻🤍pizza係薄皮 而且crust都仲係好有咬口唔會太乾 或者太脆👍🏻beef tartare di fassona ($120) 呢個都好推薦 生牛肉配滿滿的burrata cheese🤤唔會腥 反而面層配了pistachio pesto & olive oil造成了點綴效果🥹📍 Fiata Pizza (中環)地址:中環士丹頓街2號地舖
曾經聽朋友介紹👯‍♀️
呢間係全香港最好食既義大利pizza餐廳🍕🇮🇹
我都以為佢誇張~
食完之後 我知道呢個稱號係實至名歸既🕺🏻

pizza係薄皮 而且crust都仲係好有咬口
唔會太乾 或者太脆👍🏻

呢個都好推薦
生牛肉配滿滿的burrata cheese🤤

📍 Fiata Pizza (中環)
地址:中環士丹頓街2號地舖
A’salsicca