2018-02-22
生日大餐 =〉男朋友book左Flint Grill & Bar, 在JW 5 樓。服務員安排咗我哋去近窗邊嘅位置。其實去得酒店食飯,就係貪佢靜静地,可以傾下計,但佢哋將啲客全部安排去窗邊嘅連枱,其他枱全部空,好明顯係為方便佢哋做嘢。搞到我哋成日比隔離枱啲聲蓋過曬。好喇,點左半打生蠔,一份45 day beef 同一份豬。賣相唔錯,蠔就無咩特別喇個牛嘅肉味好鮮好嫰,值得一試。因為待應有提到呢種牛容易overcooked, 所以我哋點了medium, 但因為舊牛本身厚,最後都唔算大淋,而豬嘅味道就相對普通,唔建議點。黎得JW,當然要試埋啲甜品~點咗Smoves Tart 同一個香蕉味嘅甜品(無影menu唔記得個名XD)甜品賣相好吸引,食落都好好味,果然酒店係品質保證~~不過XD一件很好笑嘅事發生了,男朋友訂枱嘅時候講明要喺甜品寫Happy Birthday。但黎到咩都無,激死佢XD下次大家落單都係提一提好啲哈。
好喇,點左半打生蠔,一份45 day beef 同一份豬。
賣相唔錯,蠔就無咩特別喇
甜品賣相好吸引,食落都好好味,果然酒店係品質保證~~
下次大家落單都係提一提好啲哈。