2011-01-17 169 瀏覽
收左工,又未到食飯時候,所以就約左幾位 Auntie 喺 Blue Bar 到摸下酒杯底,聯絡下感情。一入 Blue Bar 門口已經被佢棵聖誕樹吸引住,急不及待攞左部相機出黎影相。酒吧既光線還OK,不過室內其他角落就真係好黑啦:身手敏捷既我都差D跌倒,而且唔開閃光燈係乜野都影唔倒;因為相機既"橫掃"(Panorama) 功能用唔倒閃光燈,所以玩唔倒,灰爆。枱上既蠟燭除左照唔倒個餐牌外,重細到連氣氛都唔係好製造倒囉,Blue Bar 唔知會唔會遲D改名為 Black Bar 呢?!冇作大架,每位工作人員都有枝電筒喺身架,唔信可以問佢地借黎睇。 基於危險理由,今次環境分只可以比兩分;衛生方面就因為太黑而定奪唔倒。埋位時經過一枱既食物,所以就多口問經常喺到飲茶既 Auntie 們係咪有 Tea Buffet。佢地話 Blue Bar 既特式係每日 5:30 - 7:30pm 只要叫杯飲品,就可以免費享用個buffet既所有食物,款式每日不同。不過黑麻麻,要飲左兩杯既人行黎行去,感覺會好容易發生意外囉。Auntie們話可能因為聖誕假後 Blue Bar覺得會冇乜人黎幫襯,所以當日既食物比較唔

靚靚聖誕樹
酒吧
天花
蠟燭
埋位時經過一枱既食物,所以就多口問經常喺到飲茶既 Auntie 們係咪有 Tea Buffet。佢地話 Blue Bar 既特式係每日 5:30 - 7:30pm 只要叫杯飲品,就可以免費享用個buffet既所有食物,款式每日不同。不過黑麻麻,要飲左兩杯既人行黎行去,感覺會好容易發生意外囉。Auntie們話可能因為聖誕假後 Blue Bar覺得會冇乜人黎幫襯,所以當日既食物比較唔吸引。
Mabucha 紅椒蕃茄醬
Tuna Fish Sandwich
燒賣係最搶手既一款,不過味道好一般,應該唔係來自同酒店取得米芝連三星既龍景軒掛,因為幾乾,而且用料超級有雪藏feel。
燒賣
女士們都好欣賞個 Vegetable Dip,話D蔬菜好新鮮爽口。
Vegetable Dip
愛喝香檳既我叫左杯 Kir Royale,$190杯。感覺非常貴之餘,唔知點解杯中既氣泡不到兩分鐘已經冇哂。Sorry,唔係淨係我嗰杯係咁,其他香檳cocktail都係一樣,唔通泄氣?
Kir Royale
講真一句,小弟真係好少會比低過兩分既服務分。今次黎到酒店,覺得除左人手短缺之外,個個都好似黑面神咁,極度覺得自己不受歡迎。等人落單都要成十分鐘,問多兩句佢地既態度重好不耐煩添。當日計埋我地都係得四張枱,居然叫杯熱水都要叫幾次,個個都話唔記得,咁唔知全場滿哂時會點呢?真係難以想像自己係喺酒店入面囉。
要成千蚊飲到成肚火,在下覺得唔低到極點。
2010-12-28
靚靚聖誕樹