2022-09-25
咁啱嚟開灣仔呢邊,見到blooms同埋BMW cross over ,就俾佢吸引住,所以就入去blooms試下陳豪咖啡店🥰🥰🥰。🤩Spring Sky手沖咖啡店員好用心咁每一隻咖啡豆介紹。總共有九隻俾我哋揀。而呢一杯係期間限定,同埋本身我就鍾意fruity d 嘅口味。一入口就好smooth,隻豆係用medium roast。有25% Ethiopia sakicha, 25% Tanzania kilmanjaro, 50% Ethiopia Yirgacheffe。一入口就會感受到lemonade,中段就有tangerine,aftertaste 就有榛子威化餅。🤩白Mocha 咖啡平時就飲開好多普通嘅Mocha,今次就嚟試一試白Mocha。原來個味道真係比平時嘅Mocha唔同。因為佢係用白朱古力嚟調配,就在會用埋sadana 黑朱古力nutty 嘅咖啡豆嚟中和返白朱古力味。今次可惜嘅係Pastry未有貨,下次一定要飲返杯咖啡,嘆埋佢啲蛋糕!❣️❣️❣️
🤩Spring Sky手沖咖啡
🤩白Mocha 咖啡