2022-04-02
尖沙咀厚福街真係美食林立 今日就同朋友嚟咗H8呢幢大廈嘅2樓嘅西班牙餐廳🍴由於事前訂咗位 所以都唔使點等可以直入 巴馬風乾火腿伴燒烤菇黑松露醬意大利飯呢個飯同Menu幅相有啲出入 不過味道都唔錯嘅😂 有兩條幼幼長長嘅Parma ham 成個飯嘅菇味好重 如果自己一個食會比較Heavy🙈西班牙辣肉腸配西西里魷魚辣茄汁長通粉賣相就係一碟普通嘅長通粉 Menu已經寫明係辣嘅🌶 但係辣得嚟其實唔係噴火嗰種 所以唔係太食得辣嘅朋友都唔使擔心🥰 整體味道都幾好 魷魚係一圈圈咁同長通粉交疊住心太軟麻糬窩夫配雪糕(半份)半份已經有四件窩夫🧇 窩夫拼湊起嚟就好似一個四葉草咁🍀 即叫即整嘅窩夫外脆內軟 而且入面係麻薯質地所以切落去都幾煙韌 再配埋雪糕咁食真係人生一大樂事😎 側邊仲有Brownie同埋Oreo 令口感再上一層整體嚟講 呢間餐廳環境都好啱閨蜜相聚 晚餐來講我覺得唔係太貴 平日Cafe都閑閑哋呢個價錢 但係食物質素唔一定咁好😮 呢間對我來講性價比都算高🤭 尤其係佢個甜品真係必叫架
巴馬風乾火腿伴燒烤菇黑松露醬意大利飯
西班牙辣肉腸配西西里魷魚辣茄汁長通粉
心太軟麻糬窩夫配雪糕(半份)