2022-04-18 27 瀏覽
今日行過一間好有特式既鋪頭。比佢門口既露營椅子吸引。再望入去 直頭好似去左露營甘 。成間鋪都充滿露營風格。坐得好舒服 好有feel. 頭盤 係明太子 加紫菜明太子新鮮 紫菜 脆口。紫菜 包住 明太子 外脆 內爽 。佢地連上菜既碟 都係露營個d款 十分搞笑。炸物 我叫左 辣味炸雞 + 雞皮餃子兩款都即炸 熱喇喇,好刺激。炸雞 皮脆 肉入味 。雞皮餃子 塊皮充滿邪惡,但勁香,個涵都好夠味。串燒 脆骨雞肉丸:好有咬口,好新奇,值得一試 。沙爹雞串:沙爹味 好濃 ,沙爹迷必食。冬陰公雞串:食完後酸酸辣辣yup 泰文流利,good good yup.。麻辣雞串:入口唔辣 越食越停唔到口,後勁麻麻辣辣 ,想感嘆人生麻木自己必點。最尾叫左 厚切午餐肉蛋麻辣一丁大廚根本入左魔,佢唔係厚切甘簡單 佢直頭係切成大西瓜片甘 。連我沙煲拳頭大既口,都唔可以一啖食哂,就知大廚幾入魔。煎得勁脆口。隻蛋真係世界級 有賣相 又好食。 大廚每煎一隻蛋,世界就會消失一隻QQ彈彈蛋黃哥。個麵軟硬處理得岩岩好 不淋亦絕不硬 加上麻辣撈埋落去 當今世上 得我頂得順 呢種 口腔衝擊,唔信自己去試下。 我到而家 久久未能平伏,我
今日行過一間好有特式既鋪頭。
比佢門口既露營椅子吸引。
再望入去 直頭好似去左露營甘 。
成間鋪都充滿露營風格。
坐得好舒服 好有feel.

頭盤 係明太子 加紫菜
明太子新鮮 紫菜 脆口。
紫菜 包住 明太子 外脆 內爽 。

佢地連上菜既碟 都係露營個d款 十分搞笑。

炸物 我叫左 辣味炸雞 + 雞皮餃子
兩款都即炸 熱喇喇,好刺激。
炸雞 皮脆 肉入味 。
雞皮餃子 塊皮充滿邪惡,但勁香,個涵都好夠味。

串燒
脆骨雞肉丸:好有咬口,好新奇,值得一試 。
沙爹雞串:沙爹味 好濃 ,沙爹迷必食。

最尾叫左 厚切午餐肉蛋麻辣一丁
大廚每煎一隻蛋,世界就會消失一隻QQ彈彈蛋黃哥。
個麵軟硬處理得岩岩好 不淋亦絕不硬 加上麻辣撈埋落去 當今世上 得我頂得順 呢種 口腔衝擊,唔信自己去試下。 我到而家 久久未能平伏,我下次去到一定再點呢款美食。

題外話:烏龍茶配露營杯冰底,比我既感覺 樸實無華又帶點高調,成件事升華哂。你地一定要試下呢種風味 因為 就算你係屋企 係成個地球都未必會甘做。 但係呢間 :(串.)就為你做出呢種風味!