🇯🇵日本人親自打理🫵🏻📍Manuru Ya 🍜✨👩🏻‍🍳 𓂃⟢瑪瑙拉麵 $89 觀塘地頭蛇再次出現ㅋㅋㅋ🕵🏻‍♀️今日終於同大學拉麵buddy去試咗🫱🏻‍🫲🏾喺觀塘牛頭角之間新開嘅白雞湯拉麵🍜 有冇人同我一樣都係碳水愛好者?🤰🏼🫧瑪瑙拉麵背包括🍜慢煮雞胸 雞叉燒 荀 洋蔥 京蔥 香蔥🤤佢哋採用咗現今最流行嘅Cappuccino泡沫系湯底會即場喺你哋面前用攪拌器🪄乳化打出一層濃厚綿密泡沫嘅湯底🫨有香濃嘅油脂包覆💦但口中卻係好輕盈💨肉類每款有三至四件🔥慢煮雞胸特別出色🙏🏿唔會因為係雞胸而乾柴🤫咬落擠晒啲汁水🌊勁滿足🙂‍↔️🤍佢哋有兩款麵選擇2️⃣包括黃/白麵🍜✨我就好聰明咁聽關注組推介🕵🏻‍♀️選擇咗黃麵 相對比較掛汁😚🫶🏻(有冇人同我一樣鍾意食硬麵🫵🏻整體覺得相當唔錯🥷🏻日本人店主勁有禮貌🥹會親自遞碗麵係你面前🫦而且有live Station😽有晒視覺味覺上嘅衝擊💥現在佢哋試業中‼️少不免一定會有少少唔熟手🥵大家要好好包容啦🥳!鍾意食拉麵嘅朋友仔又喺觀塘附近返工嘅你仲唔快啲去試吓😠‼️✨🔎Overall review🕵🏻‍♀️📗 Service: 💚💚💚💚🍵 Food: 💚💚💚💚🌿 Environmen
🇯🇵日本人親自打理🫵🏻

而且有live Station😽
有晒視覺味覺上嘅衝擊💥
現在佢哋試業中‼️
少不免一定會有少少唔熟手🥵
大家要好好包容啦🥳!

鍾意食拉麵嘅朋友仔
又喺觀塘附近返工嘅你
仲唔快啲去試吓😠‼️

✨🔎Overall review🕵🏻‍♀️
📗 Service: 💚💚💚💚
🍵 Food: 💚💚💚💚
🌿 Environment: 💚💚💚

#香港拉麵 #香港拉麵關注組 #香港美食 #hongkongfood #觀塘美食 #香港必吃 #拉麵關注組 #白雞湯拉麵 #hkfoodie #hkig #instafood #hkfood #hkeat #hkmochi #hkbakery #吃貨 #觀塘 #香港好去處 #美食推薦 #香港美食指南 #必吃 #香港小店 #隱世小店 #慢煮雞胸 #日本料理 #牛頭角美食 #香港人 #香港製造 #ramenhk
2024-05-31
15 分鐘 (堂食)
  • 瑪瑙瑙麵