耐唔耐都會去九龍塘又一城 TASTE買下野食甚至酒, 自從舊年改裝之後, 大大增加咗熟食檔範圍, 款式也增加了不少, 大部份是比較大路的中, 西式, 但同時亦強化了不少西式沙律, 設置賣蠔, 鮮活已包裝入口貝殼類, 其中一間屬於Green Commen 嘅 takeaway 檔口, 見到未來漢堡以一個幾吸引人嘅, PX only $33重要減多3蚊即係$30 不過係無汁嘅,因為內部已經夾有菜葉同厚切蓄茄, 咁嘅親民價錢又好難再要求d乜野, 漢堡扒味道依然只要稍稍一煎就可進食, 以前在某些高檔超市及專門店賣這漢堡扒, 只一塊也好像要70-80蚊, 現在是超荀價呢!要了另一個燉湯: 蜜瓜鮮淮山蓮子燉湯, 感覺唔到蜜瓜可能已經溶晒!不過湯頭清甜以$17.XX 來講。無投訴另一個痲婆荳腐則只注重了辣而沒有香, 荳腐也是近似木棉荳腐般用了實淨口感的荳腐, 所以飽肚感充足, 當然肉碎也是新豬肉吧, 汁的調味有改善空間, 都係嗰句, 減埋價只是$2x, 無太多幻想係應該嘅,如果以一個老外的口味去審視的話, 理應合格了。

以$17.XX 來講。無投訴

未來漢堡