2023-10-04
灣仔出名多好嘢食❤️所以約咗人食飯,基本上去灣仔就大把選擇我早排就同男朋友行過星街月街嗰邊見到TMK Rap & Rolls個門面好chill🥂就決定要試試佢喇😍~一入到去個環境就有少少八十年代嘅嘻哈感~mix咗少少現代感元素,成個感覺幾chill,啱晒放工去同朋友飲返杯或者食嘢一睇menu,見到好多創意嘅西日食材配搭,忍唔住叫多少少嚟試試🙈🤣食到好飽.我哋就叫咗:🔥 Edamame同埋🔥TMK kimchi salad分別係辣辣哋嘅枝豆同埋泡菜沙律,泡菜配上mayo我都係第一次試,混合椰菜、甘筍絲食都戈好食,好有爽脆口感,係兩道幾開胃嘅餐前小食🔥TMK Hamachi-呢款油甘魚配上柚子醋同埋藜麥脆脆,中間夾有薄片墨西哥辣椒~口感同埋味道都好豐富,油甘魚本身肉質食落油分較重同埋爽口,同清新嘅柚子醋一齊食感覺好似更加提升佢嘅味道🔥Miso eggplant-呢款係我哋最欣賞,平時我唔太鍾意食茄子,但係呢款茄子面頭係炸過,脆脆哋得嚟個中心係軟,配埋面頭嘅Miso調味,好好味,同平時食開只係軟爛嘅茄子好唔同,口感層次更分明🔥The Korean Karaage-呢款係經典韓式炸雞,落咗豐富醬
所以約咗人食飯,基本上去灣仔就大把選擇
我早排就同男朋友行過星街月街嗰邊
見到TMK Rap & Rolls個門面好chill🥂
就決定要試試佢喇😍~
我哋就叫咗:
🔥 Edamame同埋🔥TMK kimchi salad
🔥TMK Hamachi-
🔥Miso eggplant-
🔥The Korean Karaage-
呢款係經典韓式炸雞,落咗豐富醬料,有苦椒醬、甜辣醬同埋蜜糖,好惹味
🔥Salmon avocado-
呢個係脆炸飯團,外脆內軟嘅口感,如果醬料再多啲可以on side就更好,始終炸物類平時都係襯多醬食😋.
🔥Threesome-
呢款係由3種魚刺身:三文魚、吞拿魚同埋油甘魚製作而成嘅炸卷物,面頭有大量炸乾蔥頭,而中間係軟滑嘅魚刺身加牛油果,辣醬配蛋黃醬嘅配搭令卷物更出色
🔥Chicken-Ta-Da-
呢款用咗炸餃子皮做底嘅多士,餡料有salsa雞,而醬料有咖喱蛋黃醬同埋牛油果醬,
我個人覺得係一款幾正嘅佐酒小食
🔥Chocomonaka-
呢款甜品個樣好吸引,好似個貝殼嘅外型,入面裝住幼滑嘅朱古力mousse,面頭有少少可可米脆脆,店員教我哋將佢夾埋食,好似食緊漢堡包咁大啖咬落去,濃郁奶味嘅朱古力mousse喺口入面充斥,唔會太甜,好好味😍
整體嚟講,呢度嘅嘢食質素唔錯,卷物嚟講餡料好豐富,而且食材配搭上幾有創意,有驚喜,不過菜式多辣口味,唔太食得辣嘅記得睇清楚menu啊❤️