餐廳: Odelice! (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-07-24 91 瀏覽
突然諗起荃灣西站的Odelice! 剛好今晚有位可以即興食,真好。 ▶️clams pastis蕃茄茴香酒煮蜆 好香的香草味,食得到用大量蕃茄製作的心思。蜆冇腥味,唯有一兩隻有沙。好開胃的前菜。▶️bouillabaisse馬賽 龍蝦 海鮮鍋 好豐富的第一道主菜!有半隻龍蝦、大蜆、盲槽魚、魷魚。本身有黑青口,但當日冇貨,店員話以帶子代替,正合我意。海鮮好新鮮,個汁有點似煮蜆個汁,都係蕃茄香草底,每一口都有種浸在香草浴感覺。配搭兩塊麵包沾汁,好好味。▶️pork belly香橙烤豬腩 好推薦這道菜! 係會一口接一口。冇錯,佢係好邪惡,厚厚肥脂,但係肉好軟,皮好脆,加上香氣四溢的脂肪,冇人能抗拒!一碟有四塊,兩人分每人兩塊剛剛好,一塊到喉唔到肺,三塊可能太膩,兩塊prefect!▶️coconut creme brulee椰香焦糖烤布蕾 我好中意食布蕾,這個是個好布蕾。它有好重的蛋香,質地較重身,焦糖份量剛好,不太甜。椰香是指上面的cream嗎?不太食到椰子味,但整個甜品係好食的。▶️soothing tisarom 香草茶,有多材料,最出係薄荷味。配搭甜品係王道,立即舒渴解膩。 ▶️prosecco

▶️clams pastis

▶️coconut creme brulee
椰香焦糖烤布蕾

▶️soothing tisarom

▶️prosecco

因為點了蜆和海鮮鍋,所以點了presecco配搭。這杯氣泡好細緻,甜度一般,同海鮮好夾。
  • 香橙烤豬腩
  • 馬賽龍蝦海鮮鍋