2023-05-25
📍Hans Bar and Restaurant尖沙咀漆咸道南19-31號溫莎大廈地下7-8號舖聽日嘅星期五係公眾假期,換言之今日就係Happy Thursday. 🍾🥂約咗個好朋友出嚟飲杯吐下返工嘅苦水。佢就提議嚟呢間吧,飲嘢之餘仲有啲飽肚嘢食下,環境清靜,燈光又夠昏暗,令到個人好放鬆舒服😌👉日式前菜拼盤💰$128😋😋😋😋.5/5有四款惹味小食,鹽焗枝豆:咸咸地,唔會整到過林,一隻接一隻,食唔停口,非常健康嘅小食。酒盜芝士:好重咸香味,鐘意食重口味嘅一定啱你,就咁食又得,配埋塊餅乾同芝士食都得。燒雞泡魚乾:燒到好香口,略帶微甜,呢個送酒真係一流,眼見佢小小一堆,食到我飲哂杯嘢都仲未食完。明太子青瓜:一pat火灸過嘅明太子撻係一塊青瓜上面,入口係清新爽甜夾雜住鮮咩辣味,係食完再想食嘅感覺😆😆😆😌😌👉燒牛舌 💰$118😋😋😋😋.5/5三串,大大串,厚厚嘅肉,燒到外脆內軟,火喉控制得好好,完全係鎖住哂啲肉汁,好香好重牛味,咬落好Juicy ,不得不叫!😘😘😘👉明太子忌廉蟹肉烏冬 💰$108😋😋😋😋.8/5無諗過酒吧有呢啲主食,而且仲整得好出色。用上口感煙靭嘅讚岐烏冬,夠哂爽口彈牙,加上店舖
尖沙咀漆咸道南19-31號溫莎大廈地下7-8號舖
😋😋😋😋.5/5
👉明太子忌廉蟹肉烏冬
💰$108
😋😋😋😋.8/5
無諗過酒吧有呢啲主食,而且仲整得好出色。用上口感煙靭嘅讚岐烏冬,夠哂爽口彈牙,加上店舖自家調配嘅忌廉,超多忌廉汁,食落一啲都唔會漏,鋪上滿滿新鮮蟹肉同明太子,鮮甜又開胃!🤩🤩🤩
👉East Side
💰 $98
😋😋😋😋😋/5
原本想叫杯Mojito,店員就介紹呢杯East Side比我,話有青瓜味之餘,仲要無冰,啱哂我想走冰。飲落有小小甜,青瓜味好重,好清新開胃嘅感覺,飲醉咗都唔知咩事
👉Old Fashioned
💰$98
😋😋😋😋.5
唔想飲有甜,店員就介紹呢杯甜度極低嘅酒比我,有得揀煙燻或水果味,我就揀咗前者。打開個木蓋,好香嘅煙燻味慢慢飄出嚟,唔識飲酒嘅我,飲到濃濃烈酒味,飲完個人好Relax💨💨💨😚😚
回頭:yesyesyes!個環境暗暗地加埋美酒佳餚咁chill住嘆,真係人生一大樂事😆好relax 🧘🧘🧘