2023-05-06
今日中環做完野. 就諗住搵朋友啤一啤 聚一聚. 朋友介紹去大館晚餐, 揀左去樂茶軒食素菜, 最正係竟然有酒類飲品. 樂茶軒位於古色古香的懷舊建築物大館內,真係好意外, 餐廳有INDOOR, OUTDOOR , 我地揀左INDOOR , 裝潢好特別好似個茶莊咁. 店員俾左點心紙我地, 仲介紹左有D 咩酒. 薑汁素肉小籠包- 餡料為素肉,味道不錯 。 黑松露燒賣- 啖啖素肉好足料,黑松露味都好重。 芥末蜜糖魷魚圈-外皮鹹酥香脆 , 內裡彈牙.煎讓加咸街豆腐- 煎得好香, 外皮香脆, 內裡嫩滑。 意大利啡菇漢堡配炸薯條- 最驚喜係個漢堡兩片烤過的大啡菇作漢堡包,漢堡扒以素肉而成, 入面塊漢堡扒成2cm厚,包上有烤溶咗嘅芝士,更加惹味!配菜用番薯刨成薄片再炸,清甜而香口! 一定要試 ! LOCKCHA Beer testing package - 有四杯唔同味道嘅茶啤, 由淡淡清香茶味到醇厚嘅普洱茶味. 一定要試 !
樂茶軒位於古色古香的懷舊建築物大館內,
店員俾左點心紙我地, 仲介紹左有D 咩酒.
薑汁素肉小籠包- 餡料為素肉,味道不錯 。
黑松露燒賣- 啖啖素肉好足料,黑松露味都好重。
芥末蜜糖魷魚圈-外皮鹹酥香脆 , 內裡彈牙.
煎讓加咸街豆腐- 煎得好香, 外皮香脆, 內裡嫩滑。