2024-10-29
尖東泰國餐廳🍴最近我去咗尖東一間泰國餐廳,真係好驚喜!入到去,環境有氣氛,非常適合聚餐。試咗幾樣菜,個個都好味。首先係 **火山排骨湯(Leng Saeb)**,呢道菜酸辣得啱啱好,辣度有3個level,味道夠刺激,真係一食就令人精神一振。佢嘅酸味同香料味配合得非常好,令人一口接一口,完全停唔到。然後我試咗 **燒豬頸肉**,呢個豬頸肉烤得外脆內嫩,搭配上特製醬汁,香氣四溢,好有味道。 **沙嗲串燒**,雞牛豬各兩串,串燒肉質嫩滑,配上沙嗲醬,味道更加出色。最後, **炒肉末生菜包**,炒得好香,有很多香料,少辣,味道較濃郁,配飯食真係一絕。總括來講,呢間泰國餐廳真係唔錯,菜式美味,價錢非常合理,環境舒適,適合朋友聚會或者家庭聚餐。下次再去尖東,我一定會再返嚟食!