2023-12-05 2743 瀏覽
自從airside開咗之後,就變咗常客。只要出去食飯,都會去😌商場不停開新餐廳,去極都未試哂。不過人流已經比以前少咗好多。商場暫時都係餐廳多,真係行街嘅店舖唔係好多,大部份都係文青風小店。今日黎到airside cafe,一入到去,已經感受到佢chill嘅氣氛。朋友上網見到有海鮮拼盤想試上,成$988,食晏黎講有啲誇張🤑餐廳有Lunch set,可以揀2-course 或者 3-course。我哋最後揀 2-course lunch set,咁就試到4款食物。椰菜苗紫菜粉 丨柑橘酸醬油Brussel Sprouts Seaweed Powder | Ponzu個賣相睇落唔係好吸引,但係食落椰菜苗整得好香口‼️味道帶少少辣。職員好細心過嚟問我哋覺得點,原來哩個係內部員工最愛前菜之一💯因為我唔太食得辣,職員講笑話佢會密啲嚟幫我加水🤣魷魚葫蔬浦瓜 丨海带 |紀州梅肉SquidPugua | Seaweed I Plum味道比起椰菜苗清爽,魷魚肉質好嫩。落埋少少青檸汁,好開胃。平目魚邊手捲義麵蒜頭 | 辣椒 | 山菜Engawa StrozzaprettiGarlic | Chili | San
自從airside開咗之後,就變咗常客。
只要出去食飯,都會去😌
商場不停開新餐廳,去極都未試哂。
不過人流已經比以前少咗好多。

椰菜苗
紫菜粉 丨柑橘酸醬油
Brussel Sprouts
Seaweed Powder | Ponzu

因為我唔太食得辣,職員講笑話佢會密啲嚟幫我加水🤣

魷魚
葫蔬浦瓜 丨海带 |紀州梅肉
Squid
Pugua | Seaweed I Plum

味道比起椰菜苗清爽,魷魚肉質好嫩。
落埋少少青檸汁,好開胃。

平目魚邊手捲義麵
蒜頭 | 辣椒 | 山菜
Engawa Strozzapretti
Garlic | Chili | Sansai

上網見到有人post相,覺得幾得意。
個醬汁幾creamy,味道唔錯,味道唔係好濃味,全部食材放埋一齊感覺唔太夾🤔

櫻花蝦寬麵
龍蝦汁 | 有馬山椒
Sakura Shrimp Fettuccine
Lobster Sauce | Arima Sansho

哩個意粉好惹味,帶少少辣味,但食落唔辣,我都食到。
兩個意粉比較下,哩個意粉比較出色。
有櫻花蝦,又有龍蝦汁,個味道好出,而且有特色啲。

整體食物都偏向濃味,成個用餐體驗好好,職員好有禮貌。
價錢屬於中上,所以lunch hour 唔係好多人。
建議想食lunch的話, 要預多少少時間。個氣氛太chill,唔小心食過鐘😂
而且餐廳較西式,食物逐道菜上,要啲時間。加上有啲位有太陽光,影相好靚,又會用多咗時間😆
只係食飯嘅時候,有啲曬🌞