2023-05-15
今個週末去左Hans Bar and Restaurant 到relax下,準備迎接我嘅假期。日式前菜拼盤先order左份送酒嘅前菜,當中包括枝豆 燒雞泡魚乾 燒明太子同酒盜芝士。當中雞泡魚乾相當香口,岩哂一邊飲酒一邊chew。酒盜芝士就有醃漬物同芝士,鹹鹹地加埋餅仔一齊食。燒明太子配上青瓜,平衡番明太子嘅鹹香味。避風塘薯條見到滿滿嘅香蒜同辣椒加埋薯條嘅組合,冇理由唔叫黎試下。薯條香脆滿足避風塘嘅風味。明太子忌廉蟹肉烏冬明太子忌廉蟹肉配烏冬食落煙韌,加埋creamy嘅忌廉汁同鮮味嘅蟹肉,並非為左飽肚咁簡單。Tart-Too 蛋撻係bar嘅signature cocktail ,cocktail面頭有一層蛋撻味嘅foam就好似平時飲品嘅奶蓋咁,cocktail mix埋蛋撻味,係幾特別嘅味道。Woo WooCocktail 黎講,我最鍾意都係飲番啲fruity嘅味道,Peach+cranberry+lime睇落都知實冇死,飲落相當fresh。Suntory MaltOn Tap既 Suntory飲落係唔同啲,加埋啲送酒小食,簡直一流。
日式前菜拼盤
避風塘薯條