2023-08-06 114 瀏覽
放工想搵地方傾偈,又唔想飲咖啡,上嚟睇完食評幾好,就揀咗呢間試吓。店員見我哋認真研究Menu,主動埋嚟介紹。朋友表示想飲類似Mojito 口味的cocktail, 店員便推介了一杯Eastside, 用 gin做底,有青瓜及薄荷,飲落好fresh 好消暑。由於今晚仲要開會,唔敢飲酒,就點了一杯mocktail 叫 Blueblood, 顧名思義是藍色的,青瓜柚子味都幾重,幾fresh幾好飲。我們先點了日式前菜拼盤,枝豆同燒雞泡魚干都唔錯,而酒盗芝士配餅乾食,平衡到個咸味,配酒一流。另外燒明太子配青瓜,亦是很好的配搭。由於前菜太驚艷,我哋加點了蒜蓉花椒凍蝦仁,單骨雞翼拼芝士及燒厚切牛舌,爽性試多幾款小食,唔轉場食飯了。蒜蓉花椒凍蝦仁幾爽口,花椒微辣,凍凍地幾好食。單骨雞翼甜甜地,加檸檬汁好食啲。而燒牛舌很高質,有咬口但唔韌, 調味亦很好👍🏻呢度地點幾方便,小食類唔算多但食得出用心配搭,職員好好傾亦會主動介紹,連無酒精飲品都好出色,下次要嚟試吓「楊枝甘露」先。

蒜蓉花椒凍蝦仁幾爽口,花椒微辣,凍凍地幾好食。

單骨雞翼甜甜地,加檸檬汁好食啲。

而燒牛舌很高質,有咬口但唔韌, 調味亦很好👍🏻

• 燒厚切牛舌
  • 日式前菜拼盤