2023-04-22 14 瀏覽
旺角黑布街呢頭一向都多酒吧,見到有間tap room就走左入去,因為呢到好多draft beer,聽d staff講佢地成日都會d新既draft beer返黎,即係間中呢到就有新野試。入到去見到佢都幾多少爺啤啤酒,online搵搵原來呢間係少爺啤酒廠旗下既餐廳,亦都有一d入口既啤酒,入到去既vibe大家都好friendy同chill!Food menu都幾特別,一睇就覺得好有特式,係西式crossover左hk既味道😍有趣有趣,同男朋友黎呢到食飯好relax好chill,忘記曬返工既煩惱黑布茄牛意:入面用左黑蒜,碎牛肉,所以食落去覺得好惹味,個麵質好幼好彈!入面仲有車厘茄、鯷魚提鮮,好唔錯👍咸蛋薯條🍟:條條薯條都充滿鹹蛋漿,食落鹹香脆口,一食就停唔到口,送手工啤好夾👍三菇綠椒:呢道係用左蒜蓉去炒舞茸、本菇同埋樟樹港青辣椒,咁樣令到d菇菌食落都幾惹味PALE ale:黎到又無理由唔試draft beer!佢係一款愛爾淡啤酒,係用烘焙麥芽加上啤酒花發酵而成😆細綿既泡沫,淡淡既酒香,幾易入口!鹹檸啤:支拎返hk brand先🤭飲左杯少爺啤酒廠出既鹹檸啤,係屬於酸啤,飲落去有少少港式鹹檸七既風

鹹檸啤:支拎返hk brand先🤭飲左杯少爺啤酒廠出既鹹檸啤,係屬於酸啤,飲落去有少少港式鹹檸七既風味,酸酸地幾開胃又易入口