2016-12-08 751 瀏覽
      之前紅磡既Eyescream and Churros原來改左個新名,係The One開左呢間Joo de Rolls,一黎到店面已經覺得好驚喜,因為有天然光既佢好光亮,內座係半Open,出面仲有幾張雲石枱,真係岩曬文青打卡👍🏻 同之前既鋪頭一樣,Joo de Rolls都係賣Churros,但最特別既係店家會將Churros配上不同既甜點同鹹點,呢個配搭係香港好少見,唔知味道又點樣呢哈哈     首先黎既係Strawberry Churros($88),店家將churros湊拼成花花形,上面擠了忌廉,再放上了士多啤梨,外貌黎講真係滿分。但係味道方面,可能係因為我同朋友影左一陣所以有點凍,雖然Churros仍然係外脆內軟但係油膩感偏重。另外,店家本身拎出黎既時候應該唔係岩岩好炸好,如果唔係,上面既忌廉一早已經會溶曬,本人都係覺得churros要即炸既先係最好。而這個組合配上士多啤梨,味道可以想像到,個人認為唔值得咁貴。        再黎既係Tiramisu Churros($88),同樣presentation好靚。店家用churros代替原本Tiramisu入面既手指餅,
Strawberry Churros
Tiramisu Churros

再黎既係Tiramisu Churros($88),同樣presentation好靚。店家用churros代替原本Tiramisu入面既手指餅,再配上少量香蕉,和Creamcheese,灑上粉,伴碟用士多啤梨,再比埋朱古力醬。食完一個churros其實已經有點飽,同埋吸取上一個既經驗,我地影完就收工但Churros都係室溫既,好彩上面既tiramisu可以救到少少分,不過整個組合有點過甜呢。同樣味道是可以想像到的,我比較寧願店家賣回即叫即炸的Churros呢!
2016-12-07
Tiramisu Churros