餐廳: 意歐
資訊:

2019-07-19 146 瀏覽
第一次食意歐,同狐狸仔系街頭行到街尾,之前食意房菜,意日菜之類,想再轉下款。。行到街尾見到意歐,就入左去啦。點知~ 原來三間系連鎖⋯⋯😂同一間黎 (無記錯名既話)入到去太累,唔想再食膩野,所以唔打算叫牛羊,不過貌似呢間主打焗薯,🤔但狐狸仔(男)就怕焗薯唔夠飽啦。最後,距叫左個羊架意粉,距話食落淡左啲,個羊Ok,我都食左舊,幾好,彈牙厚肉份量足,兩條骨。意粉配汁就無乜味啦。到我個蒜辣軟殻蟹墨魚麵,本來覺得墨魚麵麻麻地,但今日太累,想試試新野加醒神野,黎到,岀乎意料之好食!個蒜辣,系辣辣地,但好醒胃醒神幾好,狐狸仔試左就話幾濃味😒,我就話岩岩好配埋墨魚麵啦,墨魚麵本身無味架嘛,配蒜辣勁正,個麵又彈牙,粗粗地身。軟殻蟹細隻就緊架啦,不過系幾好食,啖啖肉,淨蟹身肉就大概果隻叉咁大,不過其實好夠食!咬四口慢慢歎。最後飲埋奶茶。總結:我喜歡軟殻蟹墨魚麵,唔太大食既可以一試!
⋯⋯😂同一間黎 (無記錯名既話)

羊架意粉

蒜辣軟殻蟹墨魚麵

總結:我喜歡軟殻蟹墨魚麵,唔太大食既可以一試

跟餐蒜容包
熱奶茶